Menu

Curatieve behandeling is gericht op het genezen van bepaalde tandvleesaandoeningen.

Gingivitis:

Gingivitis is een ontsteking van het tandvlees. De grootste oorzaak is tandplak. Bacteriën in de plak veroorzaken een ontsteking aan de tand van het tandvlees. Het tandvlees kan rood en gezwollen zijn en zal vaak bloeden bij tandenpoetsen. Een goede mondhygiëne is noodzakelijk om het tandvlees weer gezond te krijgen. Wij kunnen u hierbij advies geven.

Parodontitis:

Wanneer de tandvleesontsteking zich uitbreidt tot onder het tandvlees, wordt het onderliggende weefsel aangetast. Het kaakbot rondom de tanden en kiezen kan verloren gaan. Deze ontsteking met afbraak van vezels en kaakbot, noemen we parodontitis. Hierbij is een uitgebreide behandeling noodzakelijk.

Eerste afspraak? Meld u hier online aan.

Heeft u een afspraak gemaakt? We nemen binnen 24 uur contact met u op.

Nu aanmelden

Onze behandelingen

Wat kunt u verwachten

De mondhygiënist richt zich allereerst op het voorkomen van gaatjes in tanden en kiezen en het voorkomen van tandvleesaandoeningen.

Lees meer Tips voor uw gebit:

Uw mening telt!

Wij horen graag uw mening

Wij streven naar een hoog kwaliteitsniveau voor al onze werkzaamheden.
Als u een punt van kritiek heeft dan horen wij dat graag zodat we actie kunnen ondernemen.

Lees meer

De praktijk mag weer open.

De mondzorgpraktijken hervatten de reguliere zorg met de definitieve Leidraad Mondzorg Corona ingestemd door de RIVM, de IGJ en Ministerie van VWS.

Wij zullen weer opengaan voor reguliere patiëntenzorg. De afspraak die we met u hebben staan gaat vanuit onze kant door. Het kan mogelijk zijn dat wij contact met u opnemen voor eventueel een ander tijdstip en/of datum. Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Als u daarom op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt dan verzoeken wij u om uw afspraak te annuleren.

 • Heeft u nu corona?
 • Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
 • Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38°C)?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
 • Bent u in thuisisolatie?
 • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?
 • Heeft u niesbuien door hooikoorts?

Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijke bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij betreden van de praktijk vragen uw handen te wassen met water en zeep of te desinfecteren met handalcohol. We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. In de wachtruimte proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.
 • Volg de aanwijzingen op.
 • Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
 • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.

Wij zullen u ontvangen met een glimlach maar u de hand niet schudden. Voor de behandeling zullen we u 1 minuut laten spoelen. In de behandelkamer houden we ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in mondzorgpraktijken en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.

 

Extra mededeling

Tandartsen, orthodontisten en mondhygiënisten mogen met ingang van 1 augustus 2020 tijdelijk een toeslag van 4,26 euro per patiënt in rekening brengen
als gevolg van de corona-uitbraak. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit(NZa) bekendgemaakt.

Uit voorzorg worden meer handelingen verricht.

Mondzorgverleners maken meer kosten. Ze gebruiken nu extra beschermingsmiddelen en moeten bij sommige behandelingen uit voorzorg meer
handelingen verrichten. Daardoor zijn ze meer tijd kwijt per patiënt. Om verspreiding van het virus te voorkomen, moet u bijvoorbeeld soms ook eerst
spoelen met verdunde waterstofperoxide. Want ook in de mondzorgpraktijk staat veiligheid voorop.

Extra bedrag is terug te vinden op rekening

De toeslag is op uw rekening terug te vinden onder code C88 als het gaat om tandheelkundige zorg. Voor kinderen tot 18 jaar wordt alle mondzorg (behalve
orthodontie, kroon- en brugwerk) vergoed vanuit de basisverzekering, dus ook code C88. De vergoeding voor volwassenen die een aanvullende tandartsverzekering hebben, is afhankelijk van het beleid van de zorgverzekeraar. Heeft u geen aanvullende verzekering? Dan betaalt u de de toeslag zelf.

Voor meer informatie: allesoverhetgebit.nl